DOLAR 40,3781 0.2%
EURO 46,9710 0.31%
ALTIN 4.333,730,17
BITCOIN 48587821,84%
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akşama misafir var
61 okunma

Akşama misafir var

ABONE OL
6 Eylül 2024 07:10
Akşama misafir var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herkese merhaba, İdilika’nın Mutfağı’nda bugün nefis bir akşam yemeği hazırlıyoruz. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana dileğiniz zaman [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

YUFKALI TAVUK
MALZEMELER

5 adet yufka
1 adet bütün tavuk (haşlanmış ya da didiklenmiş)
SOSU İÇİN:
3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı kadar sirke
ISLATMAK İÇİN:
3-4 su bardağı tavuk suyu
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
YAPILIŞI: Yufkaları rulo şeklinde sarıp, 2 parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan yufkaların üzerine 3-4 su bardağı tavuk suyu ekleyip haşladıktan sonra sosu hazırlamak için tencereye malzemeleri koyup karıştırarak pişiriyoruz. Haşlanan yufkaların üzerine sosu gezdirdikten sonra üzerine tavuk etini yayıyoruz. Tereyağlı toz biberli karışımı tavuk etinin üzerine döktükten sonra servis ediyoruz.

ERİŞTE ÇORBASI
MALZEMELER
TERBİYESİ İÇİN:
4 su bardağı süt
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
HAMUR İÇİN:
1.5 su bardağı un
3/4 su bardağı su
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI: Öncelikle hamur için verilen malzemeleri yoğuruyoruz. Hamuru açıp ince ince kesip erişteleri hazırlıyoruz. Erişteleri kaynamış suda haşlıyoruz. Süt, su ve limon suyunu karıştırıyoruz, yavaş yavaş eriştelerin üzerine döküyoruz. Çorba pişmeye yakınken tereyağında nane yakıp üzerine sos olarak döküyoruz.

PEYNİR MALZEMELER TATLISI
MALZEMELER
250 gr. tuzsuz peynir
1 adet yumurta
1 büyük çay bardağı irmik
1 büyük çay bardağına yakın un
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
ŞERBETİ İÇİN:
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
YAPILIŞI: Peyniri ufalıyoruz. Yumurta, irmik, tuz, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Yumuşak, ele yapışan kıvamda yoğurup hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde koparıp fırın tepsisine diziyoruz. 190-200 derecede 10-15 dakika tamamen kızarana kadar pişiriyoruz.

Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
ankara escort deneme bonusu veren siteler İstanbul Escort şişli Escort Avrupa Yakası Escort bakırköy escort esenyurt escort beylikdüzü escort avcılar escort beylikdüzü escort esenyurt escort şirinevler escort bakırköy escort şişli escort taksim escort порно видео Avcılar Escort alanya escort casino siteleri slot siteleri Deneme Bonusu veren siteler Ofis escort Diyarbakır escort Ofis escort Esenyurt escort Ofis escort Silivri escort Tekirdağ escort Beylikdüzü escort Esenyurt escort Esenyurt escort Deneme bonusu veren siteler Maltepe escort İstanbul Escort İstanbul Escort İstanbul Escort Diyarbakır Escort Diyarbakır Escort Kartal Escort Alanya Escort
istanbul escort Beylikdüzü escort Mecidiyeköy escort Gebze escort İzmir escort Esenyurt escort Esenyurt Escort

+44 7497 336266 RAGNAR